Karrier Portál banner

Aktualitások

Családbarát Cégcsoport lettünk!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2021-ban is nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására. 
2020-ban a GYSEV Zrt. első alkalommal már sikeresen megszerezte a Családbarát Munkahely bronz fokozatú tanúsítványát, melynek megújítását és újbóli megszerzését tűzte ki célul 2021-ben. 
Emellett 2021-ben első alkalommal a GYSEV CARGO Zrt. is beadta pályázatát a Családbarát Munkahely cím megszerzésére.

A pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító programokat és intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A kiírás egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és még tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit.

A pályázatot elbírálták és nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a GYSEV Zrt. megőrizte, a GYSEV CARGO Zrt. pedig első alkalommal nyerte el a Családbarát Munkahely arany fokozatát.
A pályázat értékelése során vizsgálták a vállalat családbarát attitűdjét, juttatásait, a családokat érintő rendezvényeket és eseményeket, a közösségépítő programokat, a fizikai és mentális egészség megőrzését segítő tevékenységeket, valamint az ezekhez kapcsolódó szabályzatokat egyaránt.

Köszönjük minden munkatársunknak, akik az audit során segítették a vizsgálat lefolyását!
Büszkék vagyunk eredményeinkre!

A GYSEV Csoport is részt vett az állami vállalatok számára szervezett állásbörzén Budapesten.

Több ezer álláskereső és érdeklődő vett részt az Állami Vállalatok Állásbörzéjén, amit idén második alkalommal szervezett közösen a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban, május 15-én. A mintegy 2300 látogatónak a harmincnál több állami vállalat mellett a Fővárosi Kormányhivatal, a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek is kínáltak álláshelyeket.

A rendezvényre a GYSEV Csoport is nagy erőkkel készült.
Több mint 40 szabad pozíciót kínáltunk az érdeklődőknek, melynek nagy része középfokú végzettséghez kötötten, vasúti szakmai karrierutat kínált.
Az állásbörzén a szabad pozíciókon túl interaktív programokkal is készültünk, így lehetőség volt kipróbálni a Forgalmi szakterület által koordinált forgalomirányító szimulátorunkat, vasúti kvízeinkkel, szókeresőinkkel pedig a cégcsoportot jellemző értékeinket lehetett megismerni, vállalatunk működésébe lehetett bepillantani.

Ezen felül négy kollégánk egy pódiumbeszélgetés keretében beszélt pályafutásáról, azokról az értékekről, szemléletről, amelyek alapján mi gondolkozunk és dolgozunk.
A beszélgetésen Polgár Judit humán kontrolling vezető, Hende József humán pályaorientációs és képzési kiemelt szakértő, Horváth Gábor menetrendi és üzemviteli szakértő és Takács Ádám, a Személyszállítás Üzletág igazgatója vett részt, így széles körben, több szakterületet bemutatva, de átfogóan beszéltek a vállalatunkat is átható szemléletről.

Az erről a beszélgetésről készült videót itt megtekinthetik:

A 15. videóban találják a GYSEV Csoport képviselőinek beszélgetését.

 

GYSEV-kerekesek:

A lenti képeken a 22. Békéscsaba – Arad Szupermaraton lelkes „GYSEV-KEREKESEK” csapata. Részvevőink kemény és kitartó versenyen átlagban az első negyedben végeztek:az 1180 főnyi rajtolóból a 190. helytől a 611.-ig szereztek helyezéseket. A képeken is átjön, hogy milyen remek hangulatban teljesítettük a távot.

Ezúton is köszönjük a támogatóknak:

GYSEV SZESZA munkatársak, vezetők, GYSEV Üzemi Tanács, GyDSzSz. MOSz, és VDSzSz.
Varga Attila, vezető jegyvizsgáló, szervező

GYSEV kerekesek
GYSEV kerekesek
GYSEV kerekesek

 

GYSEV-siker az Ultra Tisza-tó 111 futóversenyen

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az Ultra Tisza-tó 111 elnevezésű ultratávú futóversenyt. Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezete, a Tisza-tó környéke adott otthont a versenynek, amelyen pontosan 111 km-t kellett teljesíteni a résztvevőknek.

GYSEV kerekesek

A versenyről és a fantasztikus GYSEV-es eredményről Prajczer Péter beszámolóját olvashatják:

„A tavalyi évhez hasonlóan ismét 6 fős csapattal, valamint egy kerékpáros kísérővel képviseltük a cégcsoportot a versenyen. Tavaly II. helyezést értünk el a céges 5-10 fős csapatok kategóriájában. Idén is a dobogó volt a célunk.

Idén 400 csapat, ebből 66 céges csapat állt a rajtvonalhoz, és vágott neki a 111 km-es távnak, ami 18 szakaszból állt. A csapatokat szakaszosan, 7:20-tól 11:30-ig rajtoltatták. A mi csapatunk 11:13-kor rajtolt el, és 20:38-kor értünk be a célba. Idén sem volt egyszerű teljesíteni a távot, 31-35 °C fokban futottunk szembeszélben.  Olyan volt, mintha egy hajszárítóval meleg levegőt fújtak volna az arcunkba. A nap folyamán folyamatosan néztük az időmérő rendszert, ahol nyomon lehetett követni az eredményeket. Az első szakasz után a 63. helyen álltunk, és folyamatosan jött fel a csapat. Mindenki megpróbálta a maximumot kihozni magából, hogy a dobogóra felállhassunk. Az utolsó szakasz előtt, ami 3,6 km-es volt, már a 2. helyen álltunk, és 20 másodperc hátrányunk volt az első helyezettel szemben. A kerékpáros kísérőnkkel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, így tudtunk üzenni a futónknak, hogy kicsit növelje a tempót, mert 20 másodpercen múlik a helyezésünk. Egy hatalmas hajrának köszönhetően sikerült behozni a 20 másodpercet, sőt, további 5 percet és 4 másodpercet is rávertünk az ellenfél csapatra, így a GYSEV cégcsoport „GYSEV Zakatolunk” fantázianévvel induló csapata 9 óra 25 perccel és 13 másodperccel megnyerte a versenyt a céges kategóriában, az összetett versenyben pedig a 6. helyet szereztük meg.

A II. helyezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata lett, Ők 9 fős csapattal indultak, és 9 óra 30 perc és 17 másodperc alatt teljesítették a távot.

A III. helyezett pedig az APTIV Szombathely 8 fős csapata lett, 9 óra 51 perc és 53 másodperces idővel.

A cégcsoport-váltó tagjai: Bödő Imre, Bodorkós-Horváth Katalin, Kécskefalvi László, Pócza Gábor, Szarjas Tímea, Prajczer Péter.

Kerékpáros kísérőnk Radics Csaba, sofőrünk Bodorkós Tamás.

Köszönjük a GYSEV Zrt. és a GYSEV Cargo Zrt. bizalmát és segítségét, hogy támogatott bennünket abban, hogy részt tudtunk venni a III. Ultra Tisza-tó futóversenyen!

GYSEV kerekesek
GYSEV kerekesek